Mitä eroa on sisältömarkkinoinnilla ja natiivimainonnalla?

Lyhyesti vastattuna natiivimainonta on mainosmuoto, kun taas sisältömarkkinointi on markkinointitekniikka.

Vaikkakin natiivimainonta ja sisältömarkkinointi ovat kaksi täysin eri asiaa, usein myös ammattilaiset käyttävät näitä termejä toistensa synonyymeinä. Syynä tähän voidaan luultavasti pitää sitä, että natiivimainonta ja sisältömarkkinointi jakavat saman filosofian: käsityksen siitä, että hyvän markkinoinnin tulisi olla vähemmän tunkeilevaa ja keskittyä enemmän niin sanottuun pull-markkinointiin eli kohderyhmien ”vetämiseen” brändin sisältöjen pariin.

Mitä on natiivimainonta?
Natiivimainonta on mainosmuoto, jota käytetään sisällön jakeluun. Määritelmän mukaan mainos on “natiivi” kun se näyttää ja vaikuttaa samankaltaiselta kuin media, jossa mainosta näytetään. Tämä tarkoittaa sitä, että voit löytää natiivimainontaa melkein kaikkialla. Google Adwords on natiivi mainosmuoto, joka esiintyy Googlen hakutuloksissa. Myös sponsoroidut kirjoitukset LinkedInissä ja Facebookissa ovat natiivimainontaa, kuten myös julkaisijoiden sivustolle nostettu artikkeli. Strosslen sisällönsuosittelu -widget on omanlaisensa natiivimainosmuoto.

Mitä sisältömarkkinointi sitten on?

Sisältömarkkinointi on markkinointitekniikka, joka perustuu ajatukseen siitä, että sinun tulisi luoda arvokasta sisältöä, joka kiinnostaa ja hyödyttää yleisöäsi. Sen sijaan, että väkisin rummutat viestiäsi, tämä tekniikka toimii toisinpäin: sinun tulee keskittyä sitouttamiseen ja yleisön huomion saamiseen. Mikä parasta, sisältömarkkinointi voidaan integroida kaikkiin markkinointikanaviisi.

Voiko sisältömarkkinointia ja natiivimainontaa yhdistää?

Kyllä voi, ja natiivimainonnan tulisikin olla osa sisältömarkkinointistrategiaasi. Se on erinomainen jakelukanava ja voi auttaa sinua löytämään suuren yleisön erinomaiselle sisällöllesi.

 

AVAINSANAT: sisältömarkkinointi, natiivimainonta

Piditkö lukemastasi? Jaa se ystäviesi kanssa.